Psikomotor nöbet

Yetişkinlikte en yaygın epilepsi şeklidir. Yaygın olarak kullanılan diğer terimler, alacakaranlık saldırısı, kompleks-fokal veya kompleks-kısmi nöbet, temporal nöbet ve temporal lob nöbeti.

Nöbetlerden önce aura adı verilen bir beklenti gelir. Buna karşılık, aura, bir kısmı auranın başlamasından saatler önce ortaya çıkabilen artan sinirlilik durumlarından önce gelebilir. Nöbetler genellikle birkaç dakika sürer. Daha sonra, etkilenenler genellikle 20 dakikaya kadar tam olarak yönlendirilmez, kendilerini yorgun hisseder veya çok yaygın olarak görülen baş ağrıları vardır.

Beynin koordinasyon işlevi, beynin tüm işlevlerini kapsayabilecek bir psikomotor nöbet sırasında kısmen bozulur. Etkilenenler genellikle çiğneme, yutma, mimik hareketler, kafa hareketleri, karmaşık eylemler (kıyafetleri çıkarmak ve giymek, nesneleri hareket ettirmek, ordan oraya yerlerini değiştirmek vb.), Gülmek, öfke patlamaları veya bağzı durumlarda ortaya çıkan tutarsız kelimeler veya cümleler konuşmak gibi basmakalıp hareketler gösterir. Bir psikomotor atağa her zaman. belirtilen semptomların ortaya çıktığı çoğunlukla bilinçte kademeli bir bozulma eşlik eder. Nöbet azaldıktan sonra bilinç yeniden aydınlanır.

Basit fokal nöbetlerin farkı, epileptik uyarılmanın her zaman bir odakla sınırlı olmasıdır. Bu nedenle odak nöbetleri olarak da adlandırılır,