Legasteni

Zekası yüksek olan çocukların genel başarıları ile okuma yazma alanındaki becerileri arasında biogenetik faktörlerden doğan problematik farklılıklar.

Leigh sendromu

Enzim kusurlarının neden olduğu bebeklerde ve küçük çocuklarda meydana gelen konjenital beyin defekti, hızla ölüme neden olur.

Lenfoblastik Lösemi

Vücudun kan oluşturan sisteminde ortaya çıkan kötü huylu bir hastalıktır.

Lenfoma

Lenfonistlerin oluşturduğu bir kanserdir.

Lenfositik viral menenjit

Beyin parankiminin veya omuriliğin tutulmasının korkulan bir komplikasyonu olan çok sayıda farklı virüsün neden olduğu lenfositik bir menenjit türüdür.

Etken ajanlar, örneğin, çocuk felci, uçuk, suçiçeği, zoster veya kabakulak virüsleridir. Bu tip menenjit esas olarak yaz aylarında görülür. Genellikle tipik meningeal semptomlarla hafif bir seyir gösterir.

Lennox-Gastaut sendromu

Lennox-Gastaut sendromu Asya, miyoklonik, fokal, tonik, tonik-klonik ve devamsız nöbetleri olan, poliyatiyolojik, yaşa bağlı bir sendromdur.

Bu hastalıktan erkekler, özellikle 2 ve 7 yaşları arasında kızlara oranla daha sık etkilenirler. Neredeyse her zaman ciddi beyin hasarı vardır. Her gün onlarca bazende yüzlerce nöbet tekrar eder. Yorgunluk ve uyku tipik EEG değişikliklerini aktive eder.

Leptozom

Uzun yüzlü ve sivri burunlu, dar göğüslülükle karakterize olan vücut yapısı.

Lesitin

Tüm hücrelerde, özellikle sinir hücrelerinde, kalp, karaciğer, böbrek ve sperm hücrelerinde görülür.

Yeterli lesitin normal olarak yiyeceklerle birlikte alınır. Bazen tonik olarak kullanılabilir.