Loratadin

Loratadin, alerji ve atopik egzama (nörodermatit) semptomlarını hafifletmek için kullanılan antihistaminik grubundan bir ilaçtır.

1989 yılında Almanya’da piyasaya sürüldü ve 1994 yılından beri reçetesiz satılmaktadır. Almanya’da, loratadin ile kullanıma hazır tıbbi ürünler tabletler veya efervesan tabletler olarak mevcuttur,

Yan etkileri: Baş ağrısı, yorgunluk ve gastrointestinal sistem bozuklukları gibi spesifik olmayan durumlarla, bazen ağız kuruluğu ve bazı durumlarda saç dökülmesi, karaciğer fonksiyon bozukluğu ve alerjik reaksiyonlar ortaya çıkar. Kardiyak aritmiler de zaman zaman gözlenir.

Etkileşimleri: Loratadin CYP3A4 enzimi tarafından parçalanır. CYP3A4 enzimini inhibe eden veya benzer yan etkilere sahip ajanların eşzamanlı kullanımı, örneğin ketokonazol, eritromisin, makrolid antibiyotikler, HIV proteaz inhibitörleri, propafenon ve greyfurt suyu, özellikle düzensiz kalp atışı ile ilgili olarak belirtilen yan etkileri artırabilir.

Lormetazepam

Lormetazepam, benzodiazepinler grubundan bir ilaçtır. Tüm benzodiazepinler gibi, anksiyolitik, hipnotik, sakinleştirici, antikonvülsan ve kas gevşetici görevi görür.

Esas olarak hipnotik olarak kullanılır. Tüm benzodiazepinler gibi, lormetazepam da yüksek bir bağımlılık potansiyeline sahiptir.

  • Endikasyonları: Uykuya dalmakta zorluk, uykuda kalmada zorluk, uyku bozuklukları.
  • Dozaj formları: Oral, parenteral.
  • Özellikleri: yatıştırıcı- hipnotik.