Oto Agresif Hastalık

Bağışıklık sisteminin kendi vücuduna yönelik bir saldırısından kaynaklanan hastalıklar için kullanılan toplu terim.

Oto erotik

Bu terim kendi vücudunuzla ilgili cinsel aktiviteyi ifade eder.

Oto kontrol

Kişinin kendi eylemlerinin farkındalığı, eylemlerini sorgulayabilme ve uygun şekilde değiştirebilme özelliği.

Otoerotik kaza

Bir kişinin yanlışlıkla mastürbasyon veya diğer oto-erotik aktivite sırasında önemli bir yaralanma yaptığı bir süreçtir.

Ölümcül yaralanma durumunda, otoerotik intihar kazası terimi kullanılır.

Otojenik eğitim

Bu, Johannes Heinrich Schulz’un bir hipnoz formundan geliştirdiği bir gevşeme tekniğidir.

İlk kez 1927 yılında konsepti tanıttı ve 1932 yılında Otojenik Eğitim kitabında yayınladı. Kas aktivitesi, kalp hızı ve nefes üzerinde sakinleştirici etkisi olan basit egzersizlerle psikolojik ve fiziksel rahatlama elde etmek için uygulanan bir tekniktir. Bu tekniğin önemli bir unsuru otomatik öneri.

Öğrenilen konsantrasyon egzersizleri, iç gerilimleri dengelemeye, ağrı ve uyku bozukluklarını hafifletmeye veya bunları tamamen ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Bu psikoterapötik yöntem, konsantre olarak kendi kendini gevşetme veya otomatik öneri için otojen bir eğitimdir. Bu tekniğin öğrenilmesi gerekir, yani insanlar zihinsel ve fiziksel işlevlerini egzersizlerle gönüllü olarak etkilemek zorundadır. Bu saf gevşeme ve sakinleştirmeden kramplar veya uyku bozuklukları gibi psiko-vejetatif bozukluklarla mücadeleye kadar değişiklikler gösterir.

Sadece olumlu düşünmek yeterli değildir, aynı zamanda egzersizler yoluyla bir rahatlama veya sağlık hissi önermek gereklidir.

Basitçe ifade etmek gerekirse, otojenik antrenmanın bir otohipnotik (kendi kendine hipnotize edici) gevşeme yöntemi veya vücudun kendini etkilemesi için oto-duyarlı bir yöntem olduğu söylenebilir (konsantre olarak kendi kendine gevşeme) ve şimdi sistematik gevşeme egzersizlerinin en yaygın şeklidir.

Psikoterapinin bir parçası olarak, otojenik eğitim hem bireysel hem de grup terapisinde kullanılabilir.

Otomatik komut

Kararsız insanlara verilen kendilerine anormal gelen komutlar.

Şizofrenlerde, bazen de çocuklarda bu tip otomatik komutlar hipnoz esnasında oluşturulabilir.

Otomatizm

Farkında olmadan gerçekleşen eylem / reaksiyon.

Otomatizma

İradeden bağımsız bilinçsiz eylemler.

Otonom sinir sistemi (ANS)

Vejetatif sinir sistemi ile aynı, irade ve bilinçten çıkarılan sinirlerin toplamı. Yaşam fonksiyonlarını düzenler.

Otonomi bağımlılığı çatışması

Başka biriyle olan bağ ile aynı zamanda aranan kendine güven arasındaki dengeyi sağlamada güçlükler, karşılıklı mübadeleye dayalı karşılıklı ilişkilere girememe.

Klasik psikanalize göre, bu sevgi kaybetme korkusunun başka biriyle olan ilişkinin algısını ve tasarımını şekillendirdiği zamandır.