Zihinsel bozukluklara bağlı olarak duyulan ağrı hissi.
Psikanalitik prosedürler
Bunlar nedene dayalı tedavilerdir ve biyografik ilişkiler ve bir kişinin iç dinamikleri hakkında farkındalığı arttırmayı amaçlamaktadır.
Bilinçdışı fanteziler tanınmalı ve üzerinde çalışılmalı ve sıkışmış geliştirme süreçleri yeniden başlatılır.
Psikanaliz (derinlik psikolojisi)
Psikanaliz, 1890’da Avusturyalı nörolog, derin psikolog, kültürel teorisyen ve dini eleştirmen Sigmund Freud tarafından kurulan ve daha sonra Freud’un çalışmasından sonra derin psikolojinin geliştirdiği ve ruh sağlığının araştırılması veya ortaya çıkarılmasıyla geliştirilen fonksiyonlar ve ilişkilerin incelendiği teoridir.
Psikanaliz, bilinçdışı çatışmalar ve travma da dahil olmak üzere tarihteki güncel ve ileri geri bulmaya ve çözmeye çalışır (örneğin, mevcut şikayetlerde ortaya çıkan bastırılmış bilinç içeriği). Sadece hastanın yaşam öyküsü üzerinde değil, fantezileri ve hayalleri üzerinde de çalışılmaktadır. Tedavi genellikle haftada birkaç kez verilir ve uzanarak gerçekleşir. Hastanın terapistle doğrudan göz teması yoktur, bu bir yandan gevşemeyi kolaylaştırır diğer yandanda hastayı konuşulan sorunlara odaklandırır.
Terapist hastayı herhangi bir şekilde kontrol etmeye veya etkilemeye çalışmaz, ancak hastanın sadece kendi yetenekleri ve kabiliyetleri ile çalışmasına izin verir. Hasta kendi ihtiyaçlarına, dürtülerine ve çatışmalarına göre kendini ifade etmeli ve kendisine verilen imkanlarla mümkün olduğu kadar işlem yapmalıdır. Terapist az konuşur ve hastanın bilişsel süreçlerine aktif olarak müdahale etmez. Hasta ne manipüle edilir ne de herhangi bir öneride bulunulur. Herhangi bir ilerlemenin sağlanıp sağlanmadığı hastaya bağlıdır. Hasta bilgi edinmesi ve bilgi alması gereken kişidir.
Sonuç olarak, terapist hastayı belirli bir yöne veya kuvvet prosedürlerine ve dizilerine itmeyecektir. Hasta, terapistle birlikte akla gelen şeyler hakkında tam olarak konuşabilir ve onu hareket ettirebilir. Konuşmaya hazır olmadığı veya açıklayamacağı şeyler hakkında konuşmasına gerek yoktur, ancak herhangi bir zorluğu rapor etmek için terapiste bildirmelidir. Bu zorluklardan kaynaklanan direnç, terapist tarafından gözlemlenmeli ve saygı duyulmalıdır. En azından hasta tedavi sırasında zihinsel olarak kararlı kalmalıdır. Hiçbir koşulda, sadece tedavinin başarısına zarar verebilecek bir zihinsel bozulma tetiklenmemelidir. Hasta her zaman kendini koruma yeteneğini korumalıdır. Ama aynı zamanda sorgulamalı
Bilişsel süreç boyunca, nihayet bilinçsizden özgürleştirilen parçaları, yetenekleri, dürtüleri, travmaları ve çatışmaları yavaşça bilinçli yaşama entegre etmekle ilgilidir. Bu entegrasyon süreci ile semptomlar sonuçta azaltılacaktır.
Psikanaliz tedavisi
Sigmund Freud tarafından icat edilen ve bilinçdışı motivasyonların ve çatışmaların keşfinin ön planda olduğu diğer psikanalitik teoriye dayanan yoğun ve zaman alıcı terapi formudur.
Psikasteni
Bir nevroz formu olarak düşük fiziksel ve psikolojik dayanıklılık anlamında kullanılan terim.
Psikiyatri
Psikiyatri, akıl hastalıklarının önlenmesi, teşhisi ve tedavisi ile ilgilenen tıbbi bir disiplindir.
Psikiyatri bu nedenle ruhsal bozuklukları ve hastalıkları tanımayı ve tedavi etmeyi öğretir. Yunanca´da psikiyatri terimi ruh tıbbı anlamına gelir.
Psikiyatride fizyoterapi
Psikiyatrik alanda fizik tedavi yöntemlerinin masaj, elektroterapi, ısı uygulaması, ışık ve hidroterapi şeklinde kullanılması.
Psikiyatrik bakım
Akıl hastaları için uygulanan profesyonel hastabakıcılık.
Psikiyatrik grup çalışması
Grup dinamiği, iletişim teorisi ve sosyal bilimler bilgisine dayanan akıl hastalığı olan insanlarla yapılan grup çalışması.
Burada amaç, terapötik bir topluluktaki sorunları açık gruplar şeklinde tartışmak ve üzerinde çalışmaktır.
Psikiyatrik konsültasyon
Psikiyatri dışı aktif tıbbi uzman grupların genel hastanedeki fiziksel hastalardaki komorbid zihinsel bozuklukların tanı ve tedavisi ile ilgili tavsiyelerini içeren psikiyatri dalı, muhtemelen farmakolojik veya kısa psikoterapötik müdahale. Örneğin intihar vakkalarında, alkol bağımlılığının tedavisinde.