Tonik nöbet

Genelleştirilmiş tonik nöbetler muhtemelen epileptiğin en yaygın tezahürüdür. Tonik terimi Yunanca´dan tonos için türetilmiştir. Tonos, gerginlik anlamına gelir.

Tonik nöbetler, genellikle birkaç saniye ile birkaç dakika arasında süren bilinç kaybı ve solunum durması ile gövdeye odaklanarak tüm vücudu veya büyük kısımlarını etkileyen iskelet kaslarının krampları ile kendini gösterir. Bu süre zarfında, vücut nöbet etkisi tarafından zorlanan pozisyonda kalır. Karakteristik özellikler arasında genişlemiş ve büyümüş göz bebekleri ile yukarı doğru bakış, kafa bükme, her iki kolun hafif bükülmesi ve kaldırılması ve kalça bükülmesi bulunur. Tarif edilen semptomlar nedeniyle, tonik nöbetler çok çeşitlidir. Bunlar versif nöbetler olarak da adlandırılır. Atonik´de denir. Ayrıca, tonik bir saldırı genellikle belirli bir dönme hareketi ile ilişkilidir, bu da düşmelere neden olabilir. Bu, gözlerinizi, başınızı veya tüm vücudunuzu döndürmek için çok güçlü bir zorlama yaratabilir. Bu bir daire içinde gerçekleşirse, bir dönüş ya da hatta bir nöbetten bahsedilir..

Tonik nöbetler çoğunlukla uyku sırasında ortaya çıkar. Klonik nöbetler gibi seyredebilirler olan veya olmayan bilinç kaybından sözedilebilir. Vücudun her iki tarafında da aynı veya farklı olabilirler (simetrik ve asimetrik.